Friday, March 18, 2011

Blogskin

Assalamualaikum and hey:face55:

Hari nih aku nak buat tutorial on 'How to use blogskin at your blog' dlm bahasa melayunya ' Canne nak gune blogskin di blog korang' :) I learn it from an 'old friend' of mine so thanks friend.
To sesiapa yg pakai yg baru punye kene tukar dulu ke classic template,but if mmg classic template tuh tak payah lah tukar ke yg baru pulak yee,hee~Mcm mane nak tukar ke classic template?
*Dashboard>>Design>>Edit html>>scroll ke bawah and mesti nampak Revert to Classic Template

Okay dah tukar. Now pergi Blogskin,then cari blogskin yg korang suke then tekan dekat skin tuh.Scroll ke bawah then mesti korang nampak blogger main,tekan then nanti keluar download.So kira blogskin nih kene download lah ye :)

Then after habis download mesti keluar html blogskin yg korang pilih tuh,korang tgk betul betul then edit kat mane yg dia nak kene tukar.Ex:About me

Dah siap edit,copy and paste html tuh dekat tempat edit template tuh.Ade code lain dlm tempat tuh?Delete je html tuh okay :) Then kalau nak lebih selamat,preview dulu then save if dah puas hati.

DONE! :)

PS:If tak faham,tanya okay :)




Photobucket

thanks for reading :)

2 comments:

Me! :) said...

agk x phm di situ ..hehe

syira said...

Tak paham tang mane tuh?Cuba cerita :P